Лист за лизгање - Нов материјал за вчитување

Денеска сакам да го претставам новиот материјал за полнење, кој обично се нарекува „лизгачки лист“.Дали знаете што е тоа?Општо земено, ние користиме пластични палети или дрвени палети, но пластичните палети се многу скапи и заземаат огромно место, дрвените палети треба да обезбедат одреден тест и исто така да заземат повеќе место на контејнерот.

Во денешно време, цената на превозот е толку висока, што е многу неопходно како целосно да се искористи контејнерот.slip sheet е замена на пластичните палети и дрвените палети, изработен е од хартија или од хартија-пластичен материјал.Има некои предности за „лизгачкиот лист“

1. Во ред е за животната средина, во споредба со дрвените палети кои треба да користат дрвја/шума, штом ќе се уништи, ќе биде речиси бескорисна; пластичните палети се силни, но може да донесат повеќе трошење во иднина и не е лесно да се деградација.

2. Трошоците за набавка се многу пониски.трошоците за набавка на пластичните и дрвените палети се многу повисоки од лимовите.

3. Листот за лизгање може да се рециклира.Може да се користи повеќе пати за товарење на товарот, конечно може да се рециклира.

4. Чист е и лесен, како што знаете, пластичните палети и дрвените палети се и тешки и понекогаш малку валкани што не е добро за транспорт.

5. Очигледно, лизгачкиот лист го намалува просторот на контејнерот.The Slip sheet is so valuable, but one important thing need to take attention: have to install one additional equipment ” pull -push tools” on your forklift which will take 30000-50000RMB.of course, In the long run, it is worthy for овој инвестиран.Бидејќи вкупните трошоци ќе се намалат, колку повеќе испорака имате, толку помалку трошоци ќе добиете.


Време на објавување: 22-септември 2022 година